Om fotbollsföräldrar

Om Fotbollsföräldrar
Som samarbetspartner till landslaget driver SJ Fotbollsföräldrar tillsammans med SvFF. Syftet är att bidra med långsiktighet till svensk fotboll genom att utbilda, hylla och inspirera alla de eldsjälar som tränar, leder och tvättar tröjor inom barn- och ungdomsfotbollen. Det gör vi genom inspiration i form av föreläsningar, intervjuer och spännande reportage här, och på vår Facebooksida.

På sikt hoppas vi fler Fotbollsföräldrar ska stanna kvar i fotbollen och dessutom bli tryggare och mer pålästa i sin roll.

I slutet av året hyllar vi elva Fotbollsföräldrar i samband med Fotbollsgalan. När du nominerar någon du tycker gör ett ovärderligt jobb nu har du alltid chansen att vinna tågresa och biljetter till någon av landslagets matcher.

Om nomineringar

 • Så nominerar du
  Tryck på ”Nominera” i menyn och skriv in namnet på den som du vill nominera. En Fotbollsförälder kan nomineras flera gånger. Om den du vill nominera redan har nominerats – klicka bara på namnet som kommer upp när du börjar skriva. Följ därefter instruktionerna på skärmen.
 • Dela en nominering
  Om du nominerat någon, eller hittat en nominering som du vill stödja lite extra – dela nomineringen på Facebook. Du hittar delningsknappar under respektive nominering under “Alla nominerade” i huvudmenyn.
 • Gilla en nominering
  Du kan också “gilla” en befintlig nominering. Klicka bara på hjärtat i nomineringsrutan. Ju fler “gilla” och nomineringar en fotbollsförälder har, desto större chans att just den personen uppmärksammas av juryn.
 • Se alla nominerade
  Under “Alla nominerade” i huvudmenyn hittar du alla som hittills nominerats.

Jury

Den jury som granskar, och utser Månadens Fotbollsförälder och Årets Fotbollsföräldrar består av personer från SJ och SvFF: Krister Svensson, SJ och Peter Landström, SvFF. Juryn tittar på alla nomineringar och bedömer dessa utifrån motiveringstexter, antal motiveringar och hur många personer som “gillat” en nominering.