Om Fotbollsföräldrar

Fotbollsföräldrar är ett samarbete mellan SJ och Svenska Fotbollförbundet, SvFF. Tillsammans jobbar vi för att bidra med långsiktighet inom svensk fotboll genom att hylla, utbilda och inspirera alla eldsjälar som finns inom barn- och ungdomsfotbollen. Det gör vi med inspiration genom filmer, föreläsningar, intervjuer m m här och på vår Facebooksida.

På sikt hoppas vi att fler Fotbollsföräldrar ska stanna kvar inom fotbollen och dessutom bli tryggare och mer pålästa i sin roll.

Här på Fotbollsföräldrars hemsida kan du hylla en fotbollsförälder som du tycker gör ett ovärderligt jobb, någon som lägger ner själ och hjärta i barn- och ungdomsfotbollen. Någon som tränar, leder, skjutsar, bakar bullar, administrerar, plåstrar om knän. Här är alla uppgifter lika viktiga.

Varje månad utser vi Månadens Fotbollsförälder bland alla de som ni har hyllat. I slutet av året hyllar vi elva fotbollsföräldrar – Årets Fotbollsföräldrar – i samband med Fotbollsgalan.

Så hyllar du en fotbollsförälder

  • Tryck på ”Hylla en fotbollsförälder” i menyn och skriv in namnet på den som du vill hylla. En Fotbollsförälder kan få massa hyllningar, så om den som just du vill hylla redan redan finns hos oss – klicka bara på namnet som kommer upp när du börjar skriva. Följ därefter instruktionerna på skärmen.
  • Om du har hyllat någon, eller hittat en hyllning som du vill stödja lite extra – dela den på Facebook. Du hittar delningsknappar under respektive hyllning under “Alla hyllade fotbollsföräldrar” i huvudmenyn.

Jury

Den jury som utser Månadens och Årets Fotbollsföräldrar består av personer från SJ och Svenska fotbollförbundet samt våra ambassadörer. Juryn tittar på alla hyllningar och bedömer dessa utifrån hyllningstexter, antal hyllningar, geografisk spridning och roll inom föreningen och utser baserat på det Månadens och Årets Fotbollsföräldrar.