Månadens Fotbollsförälder: Annika Zettervall, Betsele IF

Det bästa med att vara tränare är att få följa spelarnas utveckling, både som människor och fotbollsspelare. Och att få umgås med ungdomar, tycker Månadens Fotbollsförälder Annika Zettervall.

Annika Zettervall är huvudtränare för ett flicklag i Betsele IF i Lycksele, ett lag som hon har tränat i 7 år. Hon har främst varit ansvarig för fotbollsinnehållet, men också jobbat som målvaktstränare.

Den största utmaningen som tränare är att hinna se och bekräfta alla individer, tycker Annika, och att dessutom hålla liv i intresset när det finns många olika nivåer av engagemang inom laget. Och det viktigaste är alltid att de ska ha kul ihop.

– Att tjejerna har roligt. Det är ingen tvekan om att det är viktigast! Men det kan vara nog så svårt med hänvisning till utmaningen, att hinna se alla och möta dem på olika engagemangsnivåer. Sedan är det viktigt att som tränare utbilda och utveckla medmänniskor, lagspelare och individer.

Betsele IF är en liten förening och det finns många fördelar med det. En sammansvetsad grupp, till exempel.

– Vi är en liten förening och när tjejerna har blivit tonåringar är de som är kvar väldigt sammansvetsade.