Månadens fotbollsförälder september 2017 – MARIA ABDO

Maria Abdo gör allt för sina grabbar, som hon kallar dem. Kanske är det därför alla spelarna har stannat kvar sedan hon startade laget tillsammans med sin son för sju år sedan.

Som lagledare är det hennes uppgift att prata med spelarna, se till att de mår bra, att de har allt de behöver. Men också att få allt att gå runt; sälja kakor, sälja mössor, tjäna pengar, spara pengar. Och det ger resultat. I våras kunde hela laget åka till Barcelona ihop. Två år av sparande hade gett resultat och betalade resan för alla i laget.

– Det var mitt krav, att ingen skulle behöva betala någonting.

Laget består av 20 spelare, två tränare och två lagledare. Alla hjälper alla och det även över laggränserna.

– Min kompis Brankica till exempel. Hon är lagledare i ett annat lag men hjälper mig hur mycket som helst.

Maria brinner för fotbollen. Engagemanget har alltid funnits där och att vara lagledare är hennes grej. Trots alla timmar som hon lägger ner på fotbollen är det alltid värt det.

– Jag gör det för att de ska hålla sig inom sporten och inte dra ute. Jag vill hellre se grabbarna på plan än ute på stan.

För att bibehålla den sköna och bra stämningen i laget räcker det inte med Marias engagemang. Mycket hänger på föräldrarna och deras intresse är ovärderligt.

– “Ni ska komma och heja, ni ska vara här och titta på era barn när de spelar”, säger jag till dem. De ser hur mycket jag gör för deras barn och då vill de ge tillbaka.