Månadens fotbollsförälder augusti 2017 – Leif Sjöqvist

“Kolla upp eldsjäl i en ordbok, och du hittar Leif Sjöqvist.” Så lyder en av nomineringarna som månadens fotbollsförälder Leif Sjöqvist har fått. Med sina 28 år i Hisingsbacka FC är det kanske inte så konstigt.

Ungdomsansvarig, föreningsutvecklare, tränare. Leif har många strängar på sin fotbollslyra och har tränat allt från seniorlag till de allra yngsta. Idag är han bland annat tränare för 6 lag och livet i Hisingsbacka FC är fortfarande en fröjd.

– Det bästa är att träffa alla människor som finns runt fotbollen och att få vara med unga i olika åldrar när de gör något av det roligaste de vet.

Men som med mycket annat livet finns det också svårigheter. För Leif kan det vara att fånga de ungas fokus vid varje träning. Den största utmaningen är dock att få politikerna att förstå vilken betydelse en förening som Hisingsbacka FC har för stadsdelen, tycker Leif.

– Politiker tycker att det vi gör är bra men när det kommer till ekonomisk hjälp så blir det kalla handen.

Att verka i ett socialt utsatt område gör att Leif och hans kollegor måste jobba hårt med att hålla ihop föreningen och alla medlemmar. Och Leif känner att han faktiskt gör skillnad.

– Gladast blir jag när jag nu för tiden möter män som jag har tränat och som kommer med sina egna barn för att börja spela fotboll. Vissa har inte haft en autostrada in i vuxenlivet men de allra flesta har klarat sig bra.