Månadens fotbollsförälder juli 2017 – Freddy Hallin

I vintras visste han inte ens om han hade ett lag. Efter att ha tränat Trollenäs IF P03 sedan de var fem år gamla stod Freddy Hallin nu som ensam tränare med bara elva spelare kvar.

Idag, drygt ett halvår senare, har laget 17 spelare, två tränare, en fystränare och en målvaktstränare. Men det har varit tufft. Många nya spelare i laget betyder nya konstellationer, nya viljor och alla ska hitta sin plats i laget. Freddy och hans tränarkollegor har jobbat hårt för att bygga lagets kemi utanför fotbollsplanen. Bowling, läger, Fifa-turnering, cuper. Nu har gruppen blivit ett lag.

– Alla kan umgås med alla. De sitter aldrig i samma konstellationer när de äter frukost på cuper till exempel. De blandas av sig själva utan att vi tränare gör något. Det är det första beviset på att laget funkar.

Freddy lägger 15-20 timmar i veckan på fotbollen. Det är match, träning, planering, hemsidor och Instagramkonton som ska uppdateras. Ändå fortsätter han och nu har han tränat samma lag i nio år. För Freddy handlar det om att hela tiden sträva framåt, att hitta nya sätt att ta sig an utmaningarna.

– Jag får tillbaka så otroligt mycket från de här killarna. Man måste vara ödmjuk inför uppgiften och beredd att lära sig av spelarna också. De har mycket kunskap.