Månadens Fotbollsförälder augusti – Ingemar Jansson

Ingemar Jansson, materialare och fixare i Skattkärrs IF beskrivs i de många nomineringarna som en sann eldsjäl med ett brinnande engagemang och ständig tillgänglighet för klubben. Han har varit engagerad i Skattkärrs IF sedan tidigt åttiotal och gör allt för föreningen – till och med säljer toapapper.

 

Hur blev du engagerad i Skattkärrs IF?

När min son var liten pojke började jag träna hans lag. Sedan har det fortsatt, jag tränade damlaget ett par år på nittiotalet och sedan dess har jag i princip skött allt material för föreningen. När våren kommer ser jag till att alla lagen har kläder i rätt storlek, jag köper in alltifrån nya kläder till skadematerial. Nästan varje dag är jag nere vid anläggningen. Är det ingen som står i kiosken gör jag det –jag det som behövs.

 

Hur ser en vanlig vecka ut för dig?

Den här säsongen är jag på plats fyra dagar av sju. Tre gånger om året säljer toa- och hushållspapper till förmån för Skattkärr. Vi kör ut papper hem till folk med vår egen bil. Det gör vi helt ideellt så klart.

 

Har du något tips till andra föreningar som vill ha fler engagerade medlemmar?

Det är svårt att få människor att arbeta utan ersättning idag. Jag tycker det verkar som att folk är jättestressade nuförtiden, de måste hinna med så mycket som möjligt. Egentligen tror jag bara att det handlar om att ta sig tid. Det räcker med att ge en timme i veckan egentligen, för börjar du blir det automatiskt fler timmar sen. Jag tänker att om man bara lägger ner lite tid kommer man inse att det är roligt och då kan det bli att de gör lite mer.