Månadens fotbollsförälder juli – Rabija Koc

Med rekordmånga likes och varma motiveringar utsågs Rabija Koc i Gunnilse IS till juli månads fotbollsförälder. När Rabija får beskedet utbrister hon ”Jag vill visa att vi utländska kvinnor kan också, för vi är inte så många i den svenska fotbollsvärlden!”


Hur blev du så engagerad i Gunnilse IS?

– Egentligen gillar jag inte fotboll! (skratt). Jag hade bara sett landslagsmatcher på tv innan min yngsta son Martin började spela. Eftersom jag vill hänga med i barnens utveckling var jag ju tvungen att engagera mig. En ungdomsledare på klubben, Qani Akram Delewi, uppmuntrade mig och skickade mig på utbildningar. Och nu är jag utbildad ledare för min 11-åriga sons lag och sköter uppvärmningen, förbereder träningen, och står i mål ibland så de får ”skotta” på mig.

Hur är du som ledare?

– Jag vill aldrig ha något tillbaka. Det jag får – det ger jag tillbaka. Och så gillar jag att lyssna på barnen, de kan alltid komma och prata med mig. De får alltid 100% av min uppmärksamhet. Det är sådan jag är som människa, får jag ett uppdrag sköter jag det från start till mål.

Varför tror du att du fick så många likes?

– Jag ser barnen på ett annorlunda sätt, de våga visa sina känslor för mig. Barnen uppför sig kanske bättre när det är en kvinna med. Och så svär inte barnen så mycket!

Har du något tips till människor som funderar på att bli eller är ledare eller tränare?

– Häng med på allt som barnen gör, se hur de utvecklas. Lär dig ditt barns intressen. När min son gick i karate, gick jag också med och lärde mig. Och nu är det boliviansk dans som gäller, då engagerar vi oss där med.