Månadens fotbollsförälder juni – Younes Elammari

Att bygga starka vänskaper och god laganda är det viktigaste som ledare, anser månadens fotbollsförälder Younes Elammari som är tränare för Tumba FK.

Younes Elammari har varit tränare för Tumba FK i sju år.  I nomineringarna beskrivs han som en tränare som peppar hela laget, ser till att alla känner sig värdefulla och de har kul tillsammans. Själv säger Younes att han jobbar för att gruppen ska driva sig framåt på egen hand, och att bra laganda skapas då alla har rätt att säga vad de tycker och är med och peppar varandra.  Han poängterar också vikten av att göra saker tillsammans utanför fotbollen eftersom det bygger vänskapsband. Till exempel har de grillkvällar och går på matcher ihop. Och att bygga en bra laganda har Younes verkligen lyckats med, då 15 av de nu 21 spelarna i laget har varit med sedan starten för sju år sedan.

 

Younes är ursprungligen från Marocko, och har alltid haft fotbollen med sig på något sätt. Tanken var att han skulle hjälpa till lite när sonen började spela fotboll, och plötsligt stod han själv med ett lag på 25 killar. Han poängterar att han främst är förälder, och även om han har gått flera tränarutbildningar är det fortfarande viktigast att killarna lär sig och utvecklar sig själva.

 

På frågan om vilka tips han skulle vilja ge till andra fotbollsföräldrar svarar Younes Elammari att det viktigaste är att ha förståelse. Att få se killarna som de är istället för att göra om dem.

– Alla har olika förutsättningar och olika mål med fotbollen. Alla vill ju inte bli proffs, några vill bara ha kul. En del vill bli proffs också, och det får en respektera, men också se till att de lugnar sig lite. De är ju små fortfarande och behöver inte skynda så fort, säger Younes.