Intervju med Krister Svensson – jurymedlem och fotbollsförälder

Vad är en fotbollsförälder för dig?

En person som gör en positiv insats för att barn och ungdomar ska kunna spela fotboll på sin fritid. Det kan vara en tränare men det kan också vara den som alltid ställer upp och skjutsar till bortamatcherna. Eller varför inte den som viker en hel söndag i april till att döma 5-mannamatcher på en dammig grusplan!

 

Vilka var dina fotbollsföräldrar?
Torsten Brink följde min fotbollskarriär från att jag var sex år tills jag var 20 år. Tränare kom och gick men Torsten var alltid där som den trygga lagledaren. När sedan stommen från vårt ungdomslag bildade ett seniorlag så döpte vi laget till Torstens Lärjungar som en hyllning. Nästan 25 år senare finns laget fortfarande kvar och spelar i div 6. Måste också nämna min pappa som när han inte själv kunde följa med på bortamatcherna alltid lånade ut vår Folkabuss så att alla skulle kunna få plats!

 

Hur stor betydelse har människor som jobbar idéellt haft för dig?
Utan alla de som ställde upp helt ideellt eller med en liten ersättning så hade jag aldrig fått spela så mycket fotboll som jag gjorde som ung. Och då hade jag aldrig fått det livslånga intresset för idrott, fotboll och att hålla mig i form som jag har idag. Så tack alla ni som tränade, lagledde, stöttade och supportade mitt fotbollsspelande när jag var liten!


Jobbar du nåt med barn och ungdomar i dag?

Ja, jag är själv fotbollsförälder idag. Jag tränar P16:1 i IFK Lidingö där min son spelar. Dessutom är jag åldersgruppsansvarig vilket innebär att jag ser till att verksamheten fungerar för alla lagen i åldersgruppen.

 

Vad gör du i dag? (Yrke)
Jag jobbar på SJ och är bl a ansvarig för våra idrottssamarbeten med t ex Svenska Fotbollförbundet.

 

Vad hoppas du resultatet av Fotbollsföräldrar blir?
Att det inspirerar alla eldsjälar där ute på planerna till att bli ännu bättre förebilder för våra barn och ungdomar, och att de gärna fortsätter att engagera sig inom fotbollen så länge som möjligt.

 

Vem skulle du vilja se bli nominerad som fotbollsförälder?
Om jag inte satt i juryn skulle jag nominera Ivan Sundström som verkar i IFK Lidingö. Han har snart haft alla roller i klubben och är alltid en otroligt positiv förebild för såväl barn och ungdomar som andra ledare. Just nu är han bl a styrelsemedlem, fystränare, massör, sponsor, lägeransvarig, bitr lagledare, stämningshöjare och massa annat. Inget är omöjligt för Ivan och han ställer alltid upp när det behövs någonstans i verksamheten. Ivan är helt enkelt en äkta fotbollsförälder!